Технічні характеристики:
Кут заточування: близько 30°.
Точильний блок: твердий сплав ВК-8.
Твердість точилкового каміння: 88-90 HRC.
Матеріал виготовлення корпусу: пластик із гумовою присоскою.
Країна виробництва: Тайвань.
Призначення: відновлення ріжучої кромки на кухонних, побутових, кишенькових, ремісничих та туристичних ножах.
Час заточування: трохи більше 1 хвилини.
Переваги моделі:
Металева довговічна напрямна, яка допомагає точно позиціонувати полотно ножа.
Заточує обидві сторони леза одночасно.
Попередньо встановлений кут заточування, який дозволяє досягти ідеального результату в домашніх і похідних умовах, і не вимагає спеціальних навичок володіння та досвіду заточування.
Робочі елементи виготовлені із твердого сплаву (карбід вольфраму) для виняткової довговічності та міцності.
Вакуумні присоски для надійної фіксації на поверхні столу.
Безпечна конструкція для ручного користування кухарями, садівниками, мисливцями та домогосподарками.
Експлуатація:
Встановіть пристрій на гладкій поверхні та опустіть важіль, щоб створити вакуум між столом та присоскою.
Поєднайте ріжучу кромку леза з V-подібною виїмкою на точилці.
Утримуючи рукою ножа однією рукою, розташуйте його під прямим кутом до головки точилки.
Притримуйте точилку пальцями та рухайте ніж на себе.
Працюйте тільки в одному напрямку, а не туди і назад!
Може знадобитися кілька проходів, перш ніж скошена кромка леза прийме правильний кут.
Зазвичай 3-5 проходів достатньо, щоб одержати бритвенно-гострий край.
Пам'ятайте, що легкого тиску достатньо, оскільки сильний притиск може призвести до втрати контролю над точилкою та отримання порізу.