Найкраще рішення для різання товстого дроту, сталевих стрижнів, сітчастих огорож, ланцюгів, дужок замків, заклепок та інших матеріалів із твердістю до 40 HRC за Роквеллом.
Технічні характеристики:
Довжина: 350 мм.
Матеріал виготовлення ріжучої частини: хромованадієва сталь CrV (сплав з високою ударною в'язкістю, міцністю на розрив, структурною і втомною міцністю).
Твердість за шкалою Роквелла: 53-60 HRC.
Оздоблення поверхні: антикорозійна обробка.
Товщина прута: до 3 мм.
Вага: 0,9 кг.
Переваги та особливості:
Двоважільна конструкція механізму ріжучої частини з регулювальними болтами для швидкого і легкого регулювання зазору і положення губок.
Головка викувана з хромованадієвої сталі і не має виступаючих частин, які можуть бути пошкоджені або деформовані.
Ріжучі кромки з індукційною термообробкою.
Висока ріжуча здатність навіть на початковій стадії різання і хороша опірність високим навантаженням.
Рукоятки зі сталевої труби зі зручними пластиковими накладками.
Змінна ножова головка, що прикручується, виготовлена методом промислового кування.
Кут зведення рукояток забезпечує максимальний важіль і знижує стомлюваність оператора.
Що не можна розрізати болторізами.
Не слід використовувати інструмент для будівельної арматури і загартованої сталі.
Як користуватися болторізами. Кілька простих порад.
Крок 1. За необхідності змастіть з'єднання.
Ваші болторізи можуть насилу відкриватися, особливо якщо вони якийсь час лежали без діла.
У цьому разі перед використанням нанесіть кілька крапель машинного мастила на центральний шарнір, щоб полегшити рух ріжучого блоку.
Крок 2. Перевірте рівномірність зазору між щелепами.
Якщо при закритих ручках між лезами залишається значний зазор (товстіший за аркуш офісного паперу), вам буде складно повністю розрізати матеріал. Приділіть кілька хвилин, щоб відрегулювати леза за допомогою регулювального болта на шийці інструмента.
Крок 3. Виберіть місце для різання без перешкод руху.
Крок 4. Переконайтеся, що твердість прута або стрижня не більша за 40 HRC (матеріал не повинен бути розжареним).
Розташуйте його біля основи щелеп так, щоб він лежав якнайнижче по лезу, поруч із петлями.
Тут буде найбільша сила різання і це допоможе запобігти вислизанню матеріалу, що розрізається, з губок інструменту.
Крок 5. Стисніть рукоятки.
Дійте повільно і рівномірно, щоб матеріал, який розрізається, не вислизнув під час закушування.
Не крутіть і не повертайте інструмент.
Крок 6. Застосуйте тиск.
Із силою стисніть рукоятки разом, поступово збільшуючи тиск леза на місце різу, поки воно не піддасться.
Якщо прут твердий, то, можливо, спочатку вийде зробити надріз, а остаточний поділ на 2 частини станеться тільки після багаторазового застосування сили.
Пара товстих рукавичок поліпшить ваше захоплення, а також зробить зручнішою роботу з важкими болторізами.